Dit artikel is vandaag gratis

Welcome to the Village wijkt uit naar de binnenstad, maar zoekt verder naar een vaste plek

Welcome to the Village 2019 in de Groene Ster in Leeuwarden. Optreden van Sven Hammond. Foto: Marcel van Kammen

Welcome to The Village verhuist voor de jubileumeditie op 15, 16 en 17 juli 2022 naar de binnenstad van Leeuwarden. Het is niet de bedoeling dat dit een vaste stek wordt, die moet elders gevonden worden.

Het festival keert niet meer terug in de Groene Ster, het recreatiegebied vlak buiten Leeuwarden waar het festival sinds haar oprichting plaatsvond.

Afgelopen jaar moest op last van de rechter al een andere locatie gezocht worden. Toen werd ook al een oplossing in de binnenstad gevonden, maar door de coronabeperkingen kwam dit er toch niet van.

,,Het festival voor een jaar naar de binnenstad verplaatsen betekent zekerheid: we gaan iets organiseren dat doorgaat na twee bijzondere jaren, voor onze bezoekers, artiesten, ondernemers, vrijwilligers en onze partners”, zegt festivaldirecteur Ruben Bosch.

Een vaste locatie

De organisatie kijkt ondertussen verder: ,,Een droomscenario zou zijn dat we een gebied kunnen betrekken waar we vast mogen blijven, dat we kunnen ontwikkelen en volledig duurzaam kunnen maken, maar waar we ook door het jaar heen activiteiten kunnen organiseren. Een beetje zoals Paradigm in Groningen, of Thuishaven in Amsterdam”, zegt artistiek leider Eva van Netten.

,,We zijn aan het rondkijken in de omgeving naar geschikte locaties, en staan natuurlijk altijd open voor goede ideeën. Wel in de buurt van Leeuwarden, want we willen hier graag blijven.”

Nieuws

menu