Dit artikel is vandaag gratis

Weststellingwerf sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem. De gemeente hoopt inwoners te stimuleren om vaker criminaliteit te melden

De website van Meld Misdaad Anoniem. Foto: Shutterstock

De gemeente Weststellingwerf heeft een samenwerking gesloten met Meld Misdaad Anoniem, het meldpunt waar mensen terecht kunnen om anoniem informatie te geven over criminaliteit.

Door middel van de samenwerking hoopt Weststellingwerf dat inwoners van de gemeente en ondernemers gestimuleerd worden om crimineel gedrag vaker te melden.

„Inwoners en ondernemers zijn de oren en ogen van onze samenleving. Zij zien of horen weleens iets over criminele zaken, maar durven dit helaas niet altijd te melden. Bijvoorbeeld omdat het om een bekende gaat of uit angst voor de gevolgen, zoals wraak. Hierdoor worden er minder meldingen gedaan”, zegt Burgemeester André van de Nadort.

Het meldpunt kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor meldingen over drugshandel, mensenhandel, geweld, ondermijning of woonfraude. Verschillende Friese gemeenten hebben zich inmiddels aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Nieuws

menu