Dit artikel is vandaag gratis

Weststellingwerf verlaagt de snelheid op de wegen bij De Blesse om de verkeersveiligheid te vergroten

Een verkeersbord. Foto: Shutterstock

De maximale snelheid op de Markeweg en de Steenwijkerweg bij De Blesse wordt voor een deel verlaagd van tachtig naar zestig kilometer per uur. De gemeente Weststellingwerf wil zo de verkeersveiligheid rondom het dorp vergroten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft, na overleg met de plaatselijke belangen De Blesse en Blesdijke, verkeersmaatregelen genomen voor beide wegen. De plannen zijn onderdeel van de herinrichting van eerstgenoemde dorp.

De maximale snelheid op de Steenwijkerweg tussen De Blesse en Willemsoord wordt verlaagd van tachtig naar zestig kilometer per uur. Daarnaast komen er voorrangskruispunten, zodat het verkeer op de Steenwijkerweg voorrang blijft houden. Aan de andere kant van De Blesse wordt op dezelfde wijze de snelheid omlaag gebracht en van de hoofdweg een voorrangsweg gemaakt, waarmee de gemeente een betere overgang van verkeer naar de bebouwde kom beoogt.

De aanpassing op de Markeweg betreft alleen het gedeelte vanaf Blesdijke tot aan de grens met Steenwijkerland. In die gemeente is op dezelfde weg zestig kilometer per uur al de norm.

Nieuws

menu