Wie goed kijkt loopt niet langs bermen maar langs een buffet: de natuur biedt veel om van te eten

Dat van zevenblad prima pesto is te maken en ook dat paardenbloem niet misstaat in een salade is al vrij bekend. Wie met Leah Groeneweg een eetbarewildeplantenwandeling heeft gemaakt, beseft dat dit nog maar een topje is van eetbare wilde natuur.

Monique Waardenburg (links) en Jet Radema ruiken aan de watermunt die Leah Groeneweg net heeft geplukt.

Monique Waardenburg (links) en Jet Radema ruiken aan de watermunt die Leah Groeneweg net heeft geplukt. Foto: Marcel van Kammen

,,Deze bevat veel gezonde geneeskrachtige stoffen. Maar niet te veel van eten want het kan ook je maagdarmkanaal prikkelen.” We zijn nog geen tien meter van het startpunt of Leah Groeneweg vertelt de groep van zo’n twintig excursiedeelnemers de ins en outs van de citroengele honingklaver en de verschillen met de witte en goudgele honingklaver. De berm langs het fietspad bij kijkhut Het Paad in Munnekezijl staat vol met de citroengele planten van bijna anderhalve meter hoog.

Nieuws

menu