Winkels en horeca zijn het zat: wij kunnen veilig open

Niet-essentiële winkels kunnen veilig weer open. In verschillende gemeenten wordt actie gevoerd door de retailers tegen de lockdown. ,,De mienskip moet weer open”, vindt Niels Engelmoer van Vereniging Ondernemend Bolsward.

Gesloten winkels in het centrum van Amersfoort. Tijdens de lockdown hebben niet-essentiele winkels de deuren weer moeten sluiten. Op 14 januari staat er een persconferentie over de coronamaatregelen op het programma.

Gesloten winkels in het centrum van Amersfoort. Tijdens de lockdown hebben niet-essentiele winkels de deuren weer moeten sluiten. Op 14 januari staat er een persconferentie over de coronamaatregelen op het programma. Foto: ANP

Als voorzitter van de Vereniging Ondernemend Bolsward heeft hij in een brief aan Jannewietske de Vriesvan de gemeente Súdwest-Fryslân een dringend beroep gedaan om zich in te zetten voor de ondernemers. Als de deuren op 15 januari, wanneer de huidige lockdownperiode officieel is afgelopen, weer open kunnen, kunnen ,,diverse ondernemingen nog net behouden worden, voordat ze omvallen”, meent hij.

Kluitjes

Nieuws

menu