Dit artikel is vandaag gratis

Fan van 'De Grote Kleine Treinencompetitie'? De winnende baan in dat televisieprogramma is vanaf dinsdag te zien in het Modelspoor Museum Sneek

De winnende treinbaan van de Grote Kleine Treinencompetitie. Foto: Simon Bleeker

De winnende treinbaan van het televisieprogramma De Grote Kleine Treinencompetitie komt naar het Modelspoor Museum in Sneek. Vanaf dinsdag kan de baan er worden bekeken.

De Grote Kleine Treinencompetitie werd de afgelopen zes weken uitgezonden door omroep Max. Modelbouwers lieten in het door André van Duin gepresenteerde programma zien waartoe ze in staat zijn. Binnen een beperkte tijd bouwden zij treinbanen met als thema’s ‘beroemde treinreizen’, ‘beroemde sprookjes’, ‘Nederland oh Nederland’, ‘werk aan de winkel’ en ‘op vakantie in Europa’.

Elke week viel een team van modelbouwers af. Het groene team, bestaande uit vrijwilligers van het Sneker Modelspoor Museum, strandde vorige week in de halve finale.

In de finale, die zaterdag werd uitgezonden, moesten de overgebleven teams een treinbaan bouwen rond het thema ‘de vier jaargetijden’. De jury riep team blauw uit tot winnaar. Hun treinbaan is vanaf dinsdag in Sneek te zien.

Zondag 20 november komen de leden van het winnende team samen met de leden van het Sneker team naar het museum. Ze demonstreren dan hun treinbanen en team blauw laat de gouden locomotief zien die ze heeft gewonnen.

Nieuws

menu