Wooncentrum De Stelp in Hollum op Ameland gaat in quarantaine vanwege coronabesmetting bij een van de medewerkers

Wooncentrum De Stelp in Hollum op Ameland is maandagmiddag om 15.00 uur in quarantaine gegaan vanwege een coronabesmetting bij een medewerker, die afgelopen weekeinde nog heeft gewerkt.

Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum.

Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum. Foto: Google Streetview

De maatregel is genomen in overleg met GGD Fryslân en de specialist Ouderengeneeskundige van Kwadrantgroep om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Alle bewoners blijven in hun appartement en mogen geen bezoek ontvangen.

,,Het is heel vervelend, maar we zijn toch extra voorzichtig, zeker met de Delta-variant en de uitbraak op Ameland. We hebben te maken met kwetsbare ouderen’’, zegt woordvoerder Paul Schuringa van De Stelp.

Preventief testen

,,We kiezen ook voor quarantaine, omdat het kan dat niet iedereen is gevaccineerd. Dat weten we niet vanwege privacyredenen’’, voegt GGD-woordvoerder Jan Arendz toe. ,,We weten wel dat een op de twintig gevaccineerden toch besmet kan raken en het dan kan overdragen.’’

Vrijdag worden alle bewoners en medewerkers preventief getest. Als de uitslagen bekend zijn, wordt er verder besloten over de quarantainemaatregelen.