Dit artikel is vandaag gratis

Zeker twee derde van de jongeren op de Friese Waddeneilanden is inmiddels volledig gevaccineerd

Op de vier Friese Waddeneilanden Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland is ten minste 68 procent van de jongeren van twaalf tot achttien jaar volledig gevaccineerd, laat GGD Fryslân weten. In totaal wonen er 593 jongeren in die leeftijdsgroep op de eilanden, waarvan 405 een eerste en tweede prik hebben gehad. Ze kregen allemaal het coronavaccin van Pfizer.

Volgens een woordvoerder hebben 148 van de 220 jongeren op Ameland twee prikken gehad met het Pfizervaccin. Dit is 67 procent. Op Schiermonnikoog hebben 32 van de 41 jongeren twee vaccinaties gehad, wat neerkomt op 78 procent.

Van de jongeren op Terschelling heeft bijna 70 procent twee prikken gehad, namelijk 185 van de 266 jongeren. Tot slot zijn op Vlieland 40 van de 66 jongeren twee keer gevaccineerd, wat uitkomt op 60 procent.

De GGD Fryslân kwam begin deze maand speciaal naar de eilanden toe en heeft bij deze jongeren de tweede prik gezet, dit deed de GGD ook voor de eerste prik. Niet iedereen heeft een tweede gehad, in totaal moeten nog 87 jongeren de tweede vaccinatie krijgen.

Geen afspraak

Dat komt mogelijk omdat sommige jongeren misschien zelf corona gehad hebben, dan volstaat één prik. Een andere reden kan zijn dat jongeren op vakantie waren toen de GGD langskwam. De jongeren die nog een vaccinatie moeten krijgen, kunnen deze zelf halen aan wal.

De jongeren op de vier Friese Waddeneilanden hoefden geen afspraak te maken om zich voor de eerste keer te laten vaccineren. Een bewijs dat men ingeschreven staat als inwoner van het eiland was voldoende.

Nieuws

menu