Dit artikel is vandaag gratis

Wens van Hilaard wordt ingewilligd: zeven koopwoningen voor senioren en starters op de plek van de voormalige basisschool

Kinderen uit Hilaard, dorpsbelang Hilaard en wethouder Abel Reitsma plantten onlangs bomen op het nieuwe pleintje aan de Hoptilsterdyk. Foto: Niels Westra

Op de locatie van het voormalige schoolgebouw in Hilaard worden zeven koopwoningen neergezet voor senioren en starters. Ontwikkelaar Toeck gaat de woningen bouwen. Het project heet ‘Erf Elawerth’.

Dit heeft het college van B en W van de gemeente Leeuwarden besloten. Het voormalige schoolgebouw aan de Hoptilsterdyk is eigendom van de gemeente.

De wens voor woningen voor met name senioren en starters kwam vanuit het dorp. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Plaatselijk Belang werd de wens uitgesproken voor grondgebonden woningen voor deze groepen.

Drie plannen

Drie partijen meldden zich met plannen voor Hilaard. Zij voldeden allemaal aan de vooraf gestelde criteria en bieden voldoende kwaliteit. Het plan ‘Erf Elawerth’ scoorde de meeste punten. De gemeente draagt de locatie over als minimaal 70 procent van de woningen is verkocht. De ontwikkelaar bouwt vervolgens de woningen, legt de infrastructuur aan en richt de openbare ruimte in. Voor die tijd moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Nieuws

menu