Dit artikel is vandaag gratis

De zoekactie voor de kust van Texel naar vermiste cruisepassagier is gestaakt: overlevingskans van de overboord geslagen man is gering

Een vaartuig van de KNRM tijdens een zoekactie op de Noordzee. Foto: ANP

De zoekactie naar een overboord geslagen cruisepassagier voor de kust van Texel is maandagmiddag rond 18.00 uur gestaakt. Volgens de Kustwacht is de overlevingskans van de drenkeling, een oudere man, vrijwel tot nul gedaald.

Bovendien speelt de vermoeidheid van de bemanning van de vijf reddingsboten van de KNRM een rol. Door de zeegang met golven tot vijf meter is het volgens een woordvoerder van de Kustwacht moeilijk zoeken naar de drenkeling en is het voor de bemanningsleden ,,zeer zwaar”.

De reddingsboten en Search & Rescue-helikopters kwamen in de loop van de maandagmiddag in actie toen een passagier aan boord van het cruiseschip Europa overboord sloeg. Hij maakte volgens de Kustwacht een val van 27 meter hoogte in het water, tien mijl ten noordwesten van Texel.

Het schip, op weg van Hamburg naar Antwerpen, keerde om en alarmeerde de hulpdiensten. Aanvankelijk werd nog een slag om de arm gehouden omtrent de vermissing en werd zekerheidshalve een telling onder de opvarenden gehouden, maar uiteindelijk bleek de passagier daadwerkelijk vermist.

Geholpen door het kustwachtvaartuig Guardian en het kustwachtvliegtuig werd in een gebied van ongeveer twintig vierkante mijl zonder succes gezocht naar de drenkeling. De zoekactie, ook die vanuit de lucht, is echter wegens de geringe overlevingskans gestaakt.

Nieuws

menu