Dit artikel is vandaag gratis

Vijf reddingsboten en SAR-helikopter ingezet voor zoekactie naar vermiste cruiseschippassagier voor de kust van Texel

Een vaartuig van de KNRM tijdens een zoekactie op de Noordzee. Foto: ANP

Vijf reddingsboten van de KNRM en een Search & Rescue-helikopter uit Den Helder zoeken maandagmiddag ten noordwesten van Texel naar een overboord geslagen passagier van een cruiseschip, meldt de Kustwacht.

Aanvankelijk werd nog een slag om de arm gehouden omtrent de vermissing, maar inmiddels is het cruiseschip Europa volledig doorzocht en is de vermiste persoon niet gevonden. De zoekactie wordt daarom voortgezet, aldus de Kustwacht.

Ook het kustwachtvaartuig Guardian en het kustwachtvliegtuig doen mee aan de operatie. Schepen in de omgeving zijn verzocht eveneens deel te nemen of uit te kijken naar een mogelijke drenkeling.

Groot zoekgebied

De Kustwacht heeft een zoekgebied van ongeveer 20 vierkante mijl uitgezet. Ook de SAR-helikopter van de Maasvlakte is gealarmeerd en vliegt naar Texel toe om brandstof te tanken, waarna het toestel doorvliegt naar het zoekgebied. De SAR-helikopter van Den Helder krijgt daardoor de gelegenheid bij te tanken, waarna beide helikopters samen het zoekgebied zullen afzoeken.

Nieuws

menu