Zorgen om Holwerd aan Zee in de Tweede Kamer; minister Harbers gaat met de provincie in gesprek

Wat minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat betreft is de natuurvariant van Holwerd aan Zee nog niet helemaal van tafel. ,,Daar waar het een duidelijke meerwaarde heeft voor de natuur in het Waddengebied, staan we er positief tegenover”, stelde de minister tijdens een Kamerdebat woensdag.

Holwert gezien vanaf de Waddenzeedijk. De handen zijn van het kunstwerk Wachten op hoog water op de dijk, gemaakt door Jan Ketelaar.

Holwert gezien vanaf de Waddenzeedijk. De handen zijn van het kunstwerk Wachten op hoog water op de dijk, gemaakt door Jan Ketelaar. Foto: Jan Spoelstra

Gedeputeerde Staten maakten dinsdag bekend dat zij de eerder toegezegde tien miljoen euro voor Holwerd aan Zee niet langer beschikbaar willen stellen. Volgens GS wijkt de natuurlijke variant waarvoor is gekozen te veel af van het oorspronkelijke projectplan. Stichting Holwerd aan Zee reageerde dinsdag ontstemd over die stellingname. Provinciale Staten en de gemeente Noardeast-Fryslân zullen er nog verder over vergaderen.

Nieuws

menu