Dit artikel is vandaag gratis

Zorgorganisatie Alliade wil in 2023 meer dan honderd wensen van cliënten vervullen: van dagje naar de dierentuin tot het bijwonen van de Formule 1

De overhandiging van een cheque aan Kinderdagcentrum de Vlieger in Leeuwarden zodat alle kinderen plus verwanten en begeleiding een dagje naar AquaZoo kunnen gaan.  Foto: Roel Bergsma / Alliade

Een oproep van Zorgorganisatie Alliade afgelopen jaar aan cliënten om wensen in te sturen, leverde meer dan honderd verzoeken op. Komend jaar wordt geprobeerd zoveel mogelijk van die wensen in vervulling te laten gaan.

Het gaat daarbij om wensen die normaal buiten bereik lijken te liggen. De binnengekomen wensen varieerden van een dagje naar de dierentuin en het bijwonen van de Formule 1 tot aan het feestelijk vieren van een huwelijksdag en het besturen van een vrachtwagen. De advies- en inspiratiecommissie die zich over de wensen boog, was zo ontroerd door verzoeken en wensen dat werd besloten zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan.

Vrijdag werden op drie locaties alvast cheques overhandigd voor de eerste drie wensen. Een van de wensen die daarmee werd vervuld, was een uitje van alle kinderen plus verwanten en begeleiding van Kinderdagcentrum de Vlieger naar AquaZoo.

De wensen worden gefinancierd door het ‘Samen doen wat wél kan’-fonds dat Alliade dit jaar had opgericht.

Nieuws

menu