Vijf hardnekkige klimaatmythes uit de populaire film 'Don't Look Up' waar de wetenschap ook in het echt onder lijdt

Naar aanleiding van de film Don’t Look Up doen twee sociaal-psychologen vijf mythes uit de doeken die steevast als excuus worden aangewend om wetenschappelijk bewijs te verwerpen.

Don't Look Up, een satirische sciencefictionfilm, verscheen begin december op Netflix en is ontzettend populair. In het verhaal gaan twee wetenschappers op een mediatour om de mensheid te waarschuwen voor een komeet, maar niemand lijkt te willen luisteren. De rollen worden vertolkt door onder anderen Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence, op de foto tijdens de Netflix-premiere van de film.

Don't Look Up, een satirische sciencefictionfilm, verscheen begin december op Netflix en is ontzettend populair. In het verhaal gaan twee wetenschappers op een mediatour om de mensheid te waarschuwen voor een komeet, maar niemand lijkt te willen luisteren. De rollen worden vertolkt door onder anderen Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence, op de foto tijdens de Netflix-premiere van de film. Foto: AFP

In de satirische Netflix-film Don’t Look Up proberen twee wetenschappers de wereld te waarschuwen voor een aanstormende allesvernietigende komeet. Hun frustratie is groot wanneer politici, media en burgers de ernst van de situatie niet (willen) inzien. Wij, sociaal psychologen Gale Sinatra en Barbara Hofer, herkennen in de film vijf mythes die ook in de realiteit worden aangewend om wetenschappelijk bewijs te negeren.

Nieuws

menu