Moet Hans Vijlbrief aftreden als de resultaten van de parlementaire enquête naar de gaswinning worden gepresenteerd? Dat zou Groningen weinig helpen

Over een maand komt het eindrapport van de parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen. De conclusie zullen stevig zijn, maar dat zal niet leiden tot persoonlijke politieke consequenties. Dat hoeft ook geen probleem te zijn.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) voor zijn openbaar verhoor voor de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) voor zijn openbaar verhoor voor de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Foto: ANP

Zet het alvast maar in de agenda: op 24 februari komt het eerste grote politieke nieuws van 2023 vanuit hotel-boerderij De Diek’n in Zeerijp. De ‘parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen’ komt die dag daar met het eindverslag. Gezien alle eerdere rapporten die zijn verschenen over het onderwerp, zoals van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, en de openbare verhoren van de enquête, is al wel redelijk te voorspellen wat de conclusies in het rapport op grote lijnen zijn. Het zullen harde conclusies zijn.

Nieuws

menu