Antisemitisme bloeit als nooit tevoren. Het is een veelkoppig monster

Antisemitisme steekt overal de kop weer op. Het is een veelkoppig monster dat niet is dood te krijgen, schrijft de Duitse deskundige Peter Schäfer.

In september vorig jaar hield het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) op het Plein in Den Haag een demonstratie tegen antisemitisme en voor het recht op het dragen van een keppel.

In september vorig jaar hield het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) op het Plein in Den Haag een demonstratie tegen antisemitisme en voor het recht op het dragen van een keppel. Foto: Remko de Waal

Wereldwijd breidt antisemitisme oftewel Jodenhaat of Jodenangst zich steeds meer uit. Ook in Nederland doet het fenomeen zich steeds vaker voor en voelen veel Joden zich bedreigd. Antisemitisme heeft zich hier uitgestrekt tot in de politiek. Uit onderzoek van desinformatie-deskundige Peter Burger, verbonden aan de Universiteit Leiden, bleek onlangs dat leden van Forum voor Democratie (FVD) structureel berichten van antisemitische accounts retweeten.

Nieuws

menu