Oppositiepartijen hekelen het plan van het kabinet om gezinshereniging voor vluchtelingen te beperken: 'Dit rammelt aan alle kanten'

Als het plan van staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) om gezinshereniging uit te stellen wordt uitgevoerd, zullen er de komende twaalf maanden naar verwachting zo’n 5800 mensen minder naar Nederland komen.

Protestactie voor de ingang van de Tweede Kamer donderdag voorafgaand aan het asieldebat. Deelnemende partijen Amnesty International, Oxfam Novib, PAX, Vluchtelingenwerk Nederland en Humanistisch Verbond eisen een humaan asielbeleid.

Protestactie voor de ingang van de Tweede Kamer donderdag voorafgaand aan het asieldebat. Deelnemende partijen Amnesty International, Oxfam Novib, PAX, Vluchtelingenwerk Nederland en Humanistisch Verbond eisen een humaan asielbeleid. Foto: Sem van der Wal

De 5800 mensen zijn familieleden van asielzoekers. Door de plannen komen zij komend jaar niet naar Nederland, maar later waarschijnlijk alsnog, zo blijkt uit cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in handen van Nieuwsuur.

Nieuws

menu