Dit artikel is vandaag gratis

Boeren demonstreren tegen het stikstofbeleid op een viaduct bij Enschede

Boeren stonden met trekkers op het viaduct op de Kwinkelerweg tussen Enschede en Hengelo. Foto: GinoPress B.V.

Boeren die ontevreden zijn over de stikstofplannen van het kabinet hebben maandagochtend een protestactie gehouden op een viaduct over de A35 tussen Hengelo en Enschede. Er stonden meerdere tractoren op het viaduct geparkeerd en er werden spandoeken opgehangen. Het verkeer leek er geen hinder van te ondervinden.

De politie ging ’s ochtends een kijkje nemen bij het viaduct na een melding, maar toen waren de boeren alweer vertrokken, laat een woordvoerster weten. „Het was vermoedelijk een zeer korte actie.”

Vrijdag waren ook protesten van boeren tegen het kabinetsbeleid over stikstof. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) maakte die dag bekend dat de uitstoot fors omlaag moet zodat de natuur kan herstellen.

Daarop kreeg zij ’s avonds thuis bezoek van tientallen boeren die de minister haar ’ontslagbrief’ aanboden. Dat leidde tot veel kritiek, onder meer van Kamerleden. Ook waren er protestacties met geparkeerde tractoren in Brabant en Drenthe.

Boerencollectief Agractie wil op 22 juni met trekkers actie gaan voeren in Den Haag tegen de kabinetsaanpak van het stikstofprobleem. De voorman van Farmers Defence Force (FDF), Mark van den Oever, heeft laten weten dat er wat hem betreft al eerder acties komen.

Nieuws

menu