Op het extra congres van de ChristenUnie over de asielopvang zijn de leden fel over de 'vieze asieldeal', maar weet Segers hen ook gerust te stellen

De sussende woorden tijdens de ledenbijeenkomst van de ChristenUnie in Ede konden niet verhullen dat veel leden zich zorgen maken over de komst van vluchtelingen.

Gert-Jan Segers tijdens het buitengewoon congres van de ChristenUnie georganiseerd om te praten over de onvrede binnen de partij over het asielbeleid.

Gert-Jan Segers tijdens het buitengewoon congres van de ChristenUnie georganiseerd om te praten over de onvrede binnen de partij over het asielbeleid. Foto: ANP

Nooit eerder had de ChristenUnie een extra congres hoeven organiseren, zoals deze zaterdag in Ede over de asieldeal van Rutte IV. Maar waren ze in de ChristenUnie weleens eerder zo hard tegen elkaar geweest als net ná die deal, eind augustus? In een brief hadden de boze leden die een congres eisten, het over ‘moreel failliete beslissingen’ – vooral omdat de gezinshereniging van erkende vluchtelingen wordt uitgesteld. Partijleider Gert-Jan Segers vond op zijn beurt dat er wel heel hard op zijn Tweede Kamerfractie en bewindslieden werd „ingebeukt”.

Nieuws

menu