Conclusies van het Holocaust-rapport zijn niet hard te maken met de cijfers uit het onderzoek

Bijna een kwart van de Nederlandse jongeren zou twijfelen aan het bestaan van de Holocaust, aldus een bericht van Claims Conference. Die conclusie kun je echter niet trekken op basis van het onderzoek, legt statisticus Casper Albers uit.

Een bloemlegging op het terrein van herinneringscentrum Westerbork. Het monument De 102.000 stenen herinnert aan de 102.000 Joden en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland werden gedeporteerd en niet meer levend teruggekeerd zijn.

Een bloemlegging op het terrein van herinneringscentrum Westerbork. Het monument De 102.000 stenen herinnert aan de 102.000 Joden en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland werden gedeporteerd en niet meer levend teruggekeerd zijn. Foto: ANP

‘12 procent van de volwassen Nederlanders gelooft dat de Holocaust een mythe is, of dat het aantal vermoorde Joden overdreven wordt’, schreef het Friesch Dagblad in de krant van donderdag , naar aanleiding van een onderzoek naar kennis over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. ‘Onder mensen geboren na 1980 ligt dat percentage op 23 procent’, schreef deze krant bovendien.

Nieuws

menu