De Europese Commissie zet in op bindende regels voor natuurherstel. 'Deze maatregelen zijn niet gericht tegen boeren'

De Europese Commissie wil bindende doelen om de natuur gezonder te maken, zodat de bijenstand weer op peil komt en moerassen, bossen en de zeebodem herstellen. Daarnaast stelt het dagelijks EU-bestuur voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen 2030 te halveren.

Frans Timmermans presenteert de Europese plannen voor natuurherstel. Onderdeel van het plan is het gebruik van pesticiden terug te dringen.

Frans Timmermans presenteert de Europese plannen voor natuurherstel. Onderdeel van het plan is het gebruik van pesticiden terug te dringen. Foto: EPA

„Wij mensen zijn afhankelijk van de natuur. Voor de lucht die we inademen, voor het water dat we drinken, voor het voedsel dat we eten, om te leven”, zegt Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor klimaat. „Ook onze economie draait op de natuur. De klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis bedreigen de fundamenten van ons leven op aarde. Met het bestrijden van de klimaatcrisis maken we vooruitgang, nu voegen we twee wetten toe om de dreigende ecocide aan te pakken.”

Nieuws

menu