De Jonge: pas op met te veel optimisme over omikron

Het kabinet besloot anderhalve week geleden Nederland uit voorzorg weer grotendeels op slot te doen, nadat uit prognoses was gebleken dat de omikronvariant een enorme nieuwe besmettingsgolf op gang zou kunnen brengen. Zonder harde maatregelen dreigde de zorg overbelast te raken.

Demissionair minister Hugo de Jonge liep woensdagmiddag Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) tegen het lijf op het Binnenhof. Van der Plas was daar voor een fotoreportage voor een kookboek.

Demissionair minister Hugo de Jonge liep woensdagmiddag Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) tegen het lijf op het Binnenhof. Van der Plas was daar voor een fotoreportage voor een kookboek. Foto: lex van lieshout fotografie

De Jonge waarschuwt voor een te snelle versoepeling van de huidige lockdown, die voorlopig geldt tot en met vrijdag 14 januari. Het kabinet houdt de cijfers volgens De Jonge ,,van dag tot dag” in de gaten. De coronacijfers dalen. ,,Maar pas op: juich niet te vroeg”, zei hij na het coronaoverleg met premier Rutte op het ministerie van Algemene Zaken. ,,We hebben meer data nodig om te weten of het meevalt.”

Nieuws

menu