Post uit Virginia: Standpunten aanpassen? De Republikeinen sluiten liever Democratische kiezers buiten in de Verenigde Staten

Joe Biden won de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november, maar Donald Trump heeft dat nooit willen toegeven en blijft volhouden dat het presidentschap hem afgepakt is. Dit is zijn big lie (grote leugen), zoals het genoemd wordt. Uit een opiniepeiling deze maand bleek dat 53 procent van de Republikeinen gelooft dat Trump de ‘echte’ president is. 3 procent van de Democraten vindt dit, 25 procent van de Amerikanen. Dit zijn beangstigende cijfers voor de democratie van dit land.

De Republikeinse afgevaardigde van de staat Georgia, Marjorie Taylor, draagt een mondkapje met de tekst 'stop the steal'.

De Republikeinse afgevaardigde van de staat Georgia, Marjorie Taylor, draagt een mondkapje met de tekst 'stop the steal'. Foto: AFP

Als het bij opinies bleef was dit niet zo’n punt. Biden won, en als hij goed werk verricht — op dit moment is zijn waarderingscijfer 53 procent, veel hoger dan dat van Trump ooit is geweest — dan wint hij volgende keer weer, nietwaar? Maar zo simpel ligt het helaas niet.

Nieuws

Meest gelezen