De toeristische sector kan niet anders dan voor een duurzame toekomst kiezen, denkt onderzoekster Bernadett Papp: 'Een alternatief hebben we niet meer'

Het Friesch Dagblad praat deze zomer met jonge wetenschappers in Fryslân die met hun onderzoek een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Een vanzelfsprekendheid voor Bernadett Papp, verbonden aan NHL Stenden Hogeschool en het European Tourism Futures Institute (ETFI). Ze richt zich daar op duurzaam toerisme. ,,Toerisme kan veel voordelen brengen, maar als je het niet in goede banen leidt, kan het ecosystemen en hele leefwerelden vernietigen.”

Onderzoeker Bernadett Papp.

Onderzoeker Bernadett Papp. Foto: Marchje Andringa

Ook al is NHL Stenden Hogeschool tegenwoordig één organisatie, er zijn nog wel wat verschillen tussen de grote complexen aan de Rengerslaan in Leeuwarden. Dat legt Bernadett Papp me uit terwijl we in het gebouw van het voormalige Stenden op zoek gaan naar koffie, nu de vakantierust daar al begint in te treden. ,,Dit deel is toch meer internationaal georiënteerd, het Engelstalig onderwijs vindt hier ook plaats”, legt ze uit. ,,Aan de andere kant is het iets meer op de regio gericht, en Nederlandstalig”, verwijst ze naar het grote, glazen NHL-gebouw. ,,Niet voor niets is in het logo NHL omkaderd, en staat ‘Stenden’ deels buiten de rechthoek.”

Nieuws

menu