Kerstborrel, kerstdiner, lekker en drinken: krijgen we daarvan de beruchte decemberkilo’s? ’Volgens studies kom je met de feestdagen maar 500 gram aan’

Tijdens de feestdagen eten we al gauw meer dan anders. Hoe gezond is dat? Voedingsexpert Iris Groenenberg: ,,Eet rustig, voel aan wanneer je vol zit en stop dan ook met eten.”

,,Het overgrote deel van de mensen krijgt meer dan hun voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid binnen tijdens de kerstdagen.”

,,Het overgrote deel van de mensen krijgt meer dan hun voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid binnen tijdens de kerstdagen.” Foto: Romilly Lockyer

Van een kerstbrunch naar een uitgebreid diner met daaropvolgend een heerlijk toetje en genoeg drank. Tijdens de feestdagen genieten we van veel en lekker eten, maar het kan dan soms best confronterend zijn als we in januari weer op de weegschaal staan. Hoeveel kun je daadwerkelijk aankomen tijdens de feestdagen? We bespreken het met Iris Groenenberg, expert Voeding en Gezondheid bij het Voedingscentrum.

Hoeveel calorieën krijg je gemiddeld binnen tijdens kerst?

Nieuws

menu