Dementie: de nevelflarden die steeds vaker komen en niet meer wegtrekken. Willem Brouwer schreef een boek over zijn dementerende vrouw

,,Gooi me niet weg”, zei Tineke Brouwer uit Leeuwarden tegen haar man Willem. Toen ze dat zei, waren haar hersenen al ernstig aangetast door alzheimer. Over dat ziekteproces schreef Willem Brouwer een aangrijpend boek.

De partner is een mantelzorger die niet meer weggaat, maar dag en nacht aanwezig is. De vrouw op de geposeerde foto heeft niets te maken met dit artikel of het besproken boek.

De partner is een mantelzorger die niet meer weggaat, maar dag en nacht aanwezig is. De vrouw op de geposeerde foto heeft niets te maken met dit artikel of het besproken boek. Foto: ANP

Ergens halverwege zijn boek ziet Willem Brouwer, voormalig gynaecoloog in het MCL in Leeuwarden, zich voor de vraag gesteld of hij nog de partner is van Tineke, zijn vrouw die alzheimer heeft. Op de televisie beweert een vrouw over haar dementerende man dat die dat niet meer is. Hij heeft daar moeite mee, schrijft Brouwer.

Nieuws

menu