Dit artikel is vandaag gratis

Deuren Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zijn open voor afscheid van Peter R. de Vries, honderden mensen staan al in een wachtrij

Een grote foto op Koninklijk Theater Carré van Peter R. de Vries op de dag van zijn afscheid voor het publiek. Foto: ANP

Iets eerder dan gepland zijn woensdagochtend de deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam opengegaan voor mensen die afscheid willen nemen van de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries. Het plan was dat publiek woensdag vanaf 11.00 uur welkom was, maar rond 10.45 uur gingen de deuren al open.

Al sinds 07.00 uur verzamelen zich mensen die de overleden misdaadjournalist een laatste groet willen brengen. Inmiddels staan er honderden mensen in de wachtrij. De gemeente Amsterdam meldt op Twitter dat belangstellenden rekening moeten houden met een flinke wachttijd. Ook moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden, binnen en buiten. ,,Houd het afscheid zo kort mogelijk. Zo krijgt iedereen de kans een laatste eer te bewijzen”, aldus de gemeente.

De wachtrij liep iets voor 11.00 uur door de Sarphatistraat, over de brug bij de Amstel. Er komen steeds meer mensen bij. Veel mensen zijn al vroeg gekomen omdat ze verwachtten dat het erg druk zou worden. Ook het weer speelt een rol. Verschillende mensen willen de voorspelde warmte voor zijn.

Laatste groet

De gemeente houdt in de gaten hoe alles verloopt en hoe druk het wordt, vertelt een woordvoerder. De deuren sluiten volgens planning om 20.00 uur. Woensdag kan het publiek een laatste groet brengen aan de misdaadverslaggever, donderdag nemen familie, vrienden en collega’s met een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré afscheid van de misdaadjournalist.

Nieuws

Meest gelezen