Een nieuwe leider kan altijd het verschil maken: het maakt dus wel uit wie de verkiezingen in Duitsland wint | Europese zaken

De Duitse verkiezingen zijn tot nu toe een saaie vertoning. Dat komt doordat de Duitse positie in de EU redelijk vast ligt. Maar ons land is met handen en voeten gebonden aan de grote broer in het oosten. Iets meer belangstelling tonen, mag best.

Premier Mark Rutte was deze maand op bezoek bij bondskanselier Angela Merkel in Dresden waar de nieuwe Vermeer-tentoonstelling in het Gemäldegalerie Alte Meister werd geopend.

Premier Mark Rutte was deze maand op bezoek bij bondskanselier Angela Merkel in Dresden waar de nieuwe Vermeer-tentoonstelling in het Gemäldegalerie Alte Meister werd geopend. Foto: ANP

Duitsland leek even heel ver weg en toch aanraakbaar dichtbij zondag in Amsterdam. Een indrukwekkend gedenkteken is gebouwd. Het Holocaust Namenmonument legt het heden van het verleden vast. Toch is onze toekomst voor een belangrijk deel verankerd in de positie van juist Duitsland in de Europese Unie.

Nieuws

menu