De Eerste Kamer stemt in met het handelsverdrag CETA; tegenstanders vrezen dat het afbreuk doet aan Europese standaarden

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een Europees handelsverdrag met Canada. Het verdrag met de naam CETA zorgt er onder meer voor dat importheffingen worden afgeschaft.

Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, wordt gefeliciteerd door PvdA-senator Ruud Koole nadat de Eerste Kamer akkoord ging met Ceta.

Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, wordt gefeliciteerd door PvdA-senator Ruud Koole nadat de Eerste Kamer akkoord ging met Ceta. Foto: ANP

Steun in de senaat leek lange tijd zeer onzeker, maar afgelopen weekeinde werd duidelijk dat de PvdA akkoord zou gaan. Daarmee kreeg het verdrag toch een meerderheid. In totaal stemden veertig senatoren, naast de vier coalitiefracties en de PvdA ook de eenmansfractie OSF, voor het verdrag en 35 tegen. Maandag werd er nog gedebatteerd over het verdrag. Vrijwel alle oppositiepartijen waren toen kritisch.

Nieuws

menu