Eerste betogers met omgekeerde vlaggen in Haagse Zuiderpark, en Extinction Rebellion blokkeert de A12

In het Haagse Zuiderpark verzamelen de eerste demonstranten zich voor het protest van Farmers Defence Force en Samen voor Nederland. Op het veld staan enkele tientallen mensen met omgekeerde Nederlandse vlaggen en hartjesballonnen. Tractoren zijn nog niet te zien. In het park mogen er maximaal twee staan, heeft de gemeente bepaald.

Tractoren rijden op de N466 onderweg naar het boerenprotest in het Zuiderpark in Den Haag. De voertuigen mogen de stad niet in, hiervoor heeft de gemeente een noodbevel afgekondigd.

Tractoren rijden op de N466 onderweg naar het boerenprotest in het Zuiderpark in Den Haag. De voertuigen mogen de stad niet in, hiervoor heeft de gemeente een noodbevel afgekondigd. Foto: ANP

Het protest begint officieel rond 12.00 uur, maar de voorbereidingen zijn al volop bezig. Zo schalt er luide muziek door de enorme speakers en maken foodtrucks zich op voor de verkoop. Het terrein van de demonstratie is afgezet met hekken. De politie houdt van een afstand een oogje in het zeil.

Nieuws

menu