Na 40 jaar komt er schot in het onderzoek naar de moord op vier Nederlandse Ikonjournalisten in 1982: El Salvador arresteert de eerste verdachten

Een rechter in het Centraal-Amerikaanse El Salvador heeft twee voormalige legerofficieren laten aanhouden en om de uitlevering van een derde gevraagd in verband met de moord op vier Nederlandse journalisten in 1982.

Kruisen in 1982 neergezet bij de Amerikaanse ambassade in Amsterdam nabij het Museumplein. om  de televisieploeg van de Ikon (bestaande uit Koos Koster, Hans ter Laag, Joop Willemsen en Jan Kuiper) die in San Salvador is omgekomen te gedenken.

Kruisen in 1982 neergezet bij de Amerikaanse ambassade in Amsterdam nabij het Museumplein. om de televisieploeg van de Ikon (bestaande uit Koos Koster, Hans ter Laag, Joop Willemsen en Jan Kuiper) die in San Salvador is omgekomen te gedenken. Foto: ANP

Op bevel van de rechter in Chalatenango zijn volgens tv-programma Zembla de oud-minister van Defensie Guillermo Garcia en kolonel Francisco Antonio Morán, oud-directeur van een speciale politiedienst aangehouden in de hoofdstad San Salvador. Een hoofdverdachte die de rechter nog wil laten aanhouden is ex-kolonel Mario Adalberto Reyes Mena, maar die woont al jaren in de VS. Lokale media melden dat de twee aangehouden ex-officieren maandag op een zitting worden voorgeleid. De rechter zal dan formeel om Reyes Mena’s arrestatie en uitlevering vragen.

Nieuws

menu