Er ligt in Brussel 5,6 miljard euro op de plank voor Nederland. Wat nog nodig is: een plan om dit te besteden | Europese zaken

Als laatste EU-lidstaat moet Nederland nog een plan indienen bij de Europese Commissie hoe het de 5,6 miljard euro wil besteden die voor ons land beschikbaar is. Daarbij laat Nederland zich leiden door het beleid dat in Brussel gemaakt is.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) presenteerde op Prinsjesdag het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota in de Tweede Kamer.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) presenteerde op Prinsjesdag het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota in de Tweede Kamer. Foto: ANP

Eerst even een nieuw kabinet formeren. Dan komt dat plan voor de Europese Commissie vanzelf wel mee. Dat was in het voorjaar de gedachte in Den Haag. Maar de Commissie wacht niet. Uiterlijk 31 december van dit jaar moet er een plan liggen om het beschikbare geld voor Nederland in de ruif te krijgen. Nu de formatie treuzelt, gaat minister Wopke Hoekstra (Financiën) vrijdag maar demissionair aan de slag met een plan.

Nieuws

menu