Crisis in het kabinet is afgewend: gemeenten die vrijwillig asielzoekers opvangen krijgen van het kabinet een extra beloning

Gemeenten die vrijwillig vijf jaar minimaal honderd asielzoekers opnemen krijgen een extra beloning van het kabinet. Dat geld is vrij besteedbaar en komt bovenop het geld dat zij krijgen voor de opvang.

Premier Mark Rutte kwam dinsdag speciaal voor even terug van de klimaattop in Sharm-el-Sheikh om de VVD-fractie over te halen in te stemmen met de asielwet.

Premier Mark Rutte kwam dinsdag speciaal voor even terug van de klimaattop in Sharm-el-Sheikh om de VVD-fractie over te halen in te stemmen met de asielwet. Foto: ANP

Dat is een van de voorstellen in de nieuwe spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel). ,,Het heeft te lang geduurd”, erkent Van der Burg, die drie deadlines voor de publicatie van de wet heeft gemist. Het gaat hoogstwaarschijnlijk ook niet lukken om de wet in januari in te laten gaan, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Hij verwacht dat de wet in februari van kracht wordt.

Nieuws

menu