Gloort er een sprankje hoop voor Venezuela? Een beetje wel: de politiek is eindelijk teruggekeerd naar de onderhandelingstafel

Momenteel voert de Venezolaanse regering in Mexico een internationaal geleide dialoog met de oppositie, in een poging uit de diepe politieke crisis te komen. Het is een sprankje hoop voor het Zuid-Amerikaanse land.

Oppositievertegenwoordiger Gerardo Blyde Perez, de Noorse diplomaat Dag Nylander en de voorzitter van de Venezolaanse parlement Jorge Rodriguez (vanaf links) tekenen in aanwezigheid van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard de documenten waarmee de onderhandelen begonnen.

Oppositievertegenwoordiger Gerardo Blyde Perez, de Noorse diplomaat Dag Nylander en de voorzitter van de Venezolaanse parlement Jorge Rodriguez (vanaf links) tekenen in aanwezigheid van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard de documenten waarmee de onderhandelen begonnen. Foto: AFP

Sinds begin augustus vinden er onderhandelingen plaats in Mexico, waarbij Noorwegen als bemiddelaar optreedt. Het is al de derde serieuze poging om een impuls te geven aan de onderhandelingen tussen de Venezolaanse regering en de oppositie.

Nieuws

menu