Groningers voelen zich tweederangs burger door alle problemen rond de gaswinning, merkt geestelijk verzorger Melissa Dales

De gaswinning in Groningen heeft een diepe deuk achtergelaten in het zelfbeeld van de Groningers, stelt geestelijk verzorger Melissa Dales. Zij groeide op in het aardbevingsgebied en werkte er later als geestelijk verzorger. Overal om haar heen zag ze wantrouwen en een verlies aan perspectief, vertelde ze maandag aan de Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen.

Melissa Dales tijdens een openbaar verhoor van de parlementaire enquetecommissie aardgaswinning Groningen.

Melissa Dales tijdens een openbaar verhoor van de parlementaire enquetecommissie aardgaswinning Groningen. Foto: ANP

Dales groeide op in een twee-onder-een-kapwoning in Loppersum. Als kind merkt ze de gevolgen van de gaswinning: het huis van haar ouders had al voor de beving bij Huizinge in 2012 scheuren. Lange tijd spraken Groningers niet over de gaswinning en de gevolgen daarvan. De beving bij Huizinge was volgens Dales een keerpunt. „Ik merkte direct dat er heel veel onrust was in de regio. Veel mensen die ik ken hadden schade. Dat komt dichtbij. Het gaat niet alleen om de stenen veiligheid, maar ook om je eigen veiligheid.”

Nieuws

menu