Een bijna overweldigende afwezigheid van mensen: zo'n eindeloos landschap als in het Adirondackpark vind je in Europa niet | Post uit Virginia

Terug van vakantie. Voor het eerst sinds Covid-19 uitbrak zijn we echt weer eens voor een poosje er uit geweest. Naar het noorden, naar het Adirondackpark in de staat New York.

Het dorpje Inlet in het Adirondackpark.

Het dorpje Inlet in het Adirondackpark. Foto: Marcel Durieux

Twee weken in zo’n park kamperen laat weer eens tot je doordringen hoe ontzagwekkend groot dit land is. Het park is groter dan half Nederland, een eindeloos landschap van bergen, bossen en meren. Een zesde - zo’n half miljoen hectaren - is pure wildernis. En dit park ligt niet ergens ver weg in de enorme ruimtes van een van de praktisch onbewoonde staten die we hier fly-over states noemen: de staten in het midden van het land waar je zelden komt maar vaker overheen vliegt, op weg van de ene kust naar de andere. Nee, de Adirondacks zijn in de staat New York, de op drie na drukst bevolkte staat in de VS. Het is niet eens een nationaal park, maar een staatspark, wat onder andere het prettige feit met zich meebrengt dat de toegang gratis is.

Particulier bezit

Nieuws

Meest gelezen

menu