Jan Terlouw pleit voor de toekomststoel: een lege stoel aan elke vergadertafel, als vertegenwoordiger van de toekomst

Van zijn vijf koeien grazen alleen Lotje en Neeltje Jans nog in de Twellose wei. „Ik heb er drie weggedaan”, zegt Jan Terlouw. „Als de boeren moeten inkrimpen, kan ik niet achterblijven. We hebben wintertarwe ingezaaid, en die piept al groen boven de grond uit, geweldig gezicht. En tarwebrood is lekker!”

Jan Terlouw werd in 2021 voor zijn negentigste verjaardag geëerd tijdens een - vanwege corona online gehouden - ledenbijeenkomst van D66.

Jan Terlouw werd in 2021 voor zijn negentigste verjaardag geëerd tijdens een - vanwege corona online gehouden - ledenbijeenkomst van D66. Foto: ANP

Boer wilde het jongetje dat opgroeide in Garderen ooit worden, en ook als volwassene bleef Jan een natuurmens. „Voor mijn werk heb ik lang in de stad geleefd, nu woon ik alweer dertig jaar buiten.” Man van de seizoenen. „Prachtig, hoe alles nu verkleurt, net als het uitbotten in de lente. De zomer vind ik het minst mooi, dan is alles zo egaal donkergroen. Ik hou van de kaalte van de winter, vorst erover, rijp op de twijgen.”

Nieuws

menu