Tweede Kamerleden willen dat er een eind wordt gemaakt aan contacten tussen zware criminelen: 'Van de zotte dat dat mag'

De bedreiging van kroonprinses Amalia en de link tussen de Mocro-maffia en Mohammed B. leidt tot ontzetting in politiek Den Haag. De Tweede Kamer wil een einde aan het contact tussen zware criminelen zoals Ridouan Taghi en de moordenaar van Theo van Gogh.

Beveiliging bij de bunker in Amsterdam-Osdorp in september 2022, bij zittingen van het grootscheepse liquidatieproces Marengo, rond hoofdverdachte Ridouan Taghi.

Beveiliging bij de bunker in Amsterdam-Osdorp in september 2022, bij zittingen van het grootscheepse liquidatieproces Marengo, rond hoofdverdachte Ridouan Taghi. Foto: ANP

„Dat de zwaarste criminelen contact met elkaar mogen hebben, is sowieso van de zotte. Vragen aan de minister hoe dit gevaar de kop in te drukken”, reageert CDA-Kamerlid Anne Kuik op het Telegraaf-nieuws over de vrees voor een link tussen de Mocro-maffia en jihadisten. „Dit is zo gevaarlijk dat hier direct een einde gemaakt aan moet worden”, vindt ook VVD-Kamerlid Ulysse Ellian. Hij roept minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) op in te grijpen.

Nieuws

menu