Dit artikel is vandaag gratis

Willem Lodewijk van Nassaukazerne in het Groningse Zoutkamp wordt nog deze week ingericht als noodopvang voor Afghanen

Afghaanse burgers op de vlucht voor de taliban bij het vliegveld in Kabul. Foto: EPA

Het ministerie van Defensie heeft de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp in Groningen aangewezen voor noodopvang voor Afghanen. De gemeente Het Hogeland zegt daar dinsdagmiddag een bericht over te hebben gekregen.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is bezig met de voorbereidingen voor de opvang in de kazerne. Volgens een woordvoerder is de kazerne op dit moment de enige locatie waar de evacués zullen worden ondergebracht. Hoeveel Afghanen er naar de opvang komen is nog niet bekend. ,,Wel is duidelijk dat het om noodopvang gaat, in afwachting van andere opvang”, schrijft de gemeente.

De kazerne in Zoutkamp werd vorig jaar ook al gebruikt voor de opvang van vluchtelingen. Toen ging het onder meer om asielzoekers die in een azc in Sneek met het coronavirus besmet bleken te zijn en op een andere locatie in isolatie moesten.

Snel handelen

Burgemeester Henk Jan Bolding zegt tegen RTV Noord dat waarschijnlijk aanstaande donderdag wordt begonnen met de opvang. Het terrein van de kazerne zal worden beveiligd.

Nieuws

menu