Minister Kuipers van Volksgezondheid: reguliere ziekenhuiszorg moet doorgaan bij nieuwe coronagolf

Bij een volgende opleving van Covid moeten ziekenhuizen de opvang van Covid-patiënten ,,als het maar enigszins kan, combi- neren en blijven combineren met reguliere zorg in de volle breedte”, zegt minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid). Tot het zover is, moeten patiënten die op een wachtlijst staan, zo snel mogelijk worden geholpen.

Er zijn zo’n 320.000 ‘levensjaren in goede gezondheid’ van patiënten verloren zijn gegaan, omdat door de coronapandemie veel operaties en behandelingen niet zijn doorgegaan.

Er zijn zo’n 320.000 ‘levensjaren in goede gezondheid’ van patiënten verloren zijn gegaan, omdat door de coronapandemie veel operaties en behandelingen niet zijn doorgegaan. Foto: ANP

Dat zegt Kuipers in reactie op het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daaruit blijkt dat zo’n 320.000 ‘levensjaren in goede gezondheid’ van patiënten verloren zijn gegaan, omdat door de coronapandemie veel operaties en behandelingen niet zijn doorgegaan. Als de coronacrisis er niet was geweest, hadden zij langer geleefd en een betere laatste levensfase gehad, concludeert het RIVM.

Nieuws

menu