Leden van GroenLinks en PvdA gaan stemmen over gezamenlijk programma en lijst. 'Maar het woord ‘fusie’ wil ik de komende jaren niet meer horen'

Leden van zowel GroenLinks als de PvdA willen een ledenreferendum houden over een gezamenlijke lijst en verkiezingsprogramma in de aanloop naar de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen.

PvdA-leider Attje Kuiken en GroenLinks-leider Jesse Klaver tijdens de aftrap van de gezamenlijke campagne van GroenLinks en de PvdA voor Provinciale Staten.

PvdA-leider Attje Kuiken en GroenLinks-leider Jesse Klaver tijdens de aftrap van de gezamenlijke campagne van GroenLinks en de PvdA voor Provinciale Staten. Foto: ANP

Ook als het kabinet voor maart 2025 valt en er eerder verkiezingen worden gehouden, moeten de leden hierover geraadpleegd worden. Voorstellen hiertoe kregen ruime steun op de congressen van beide partijen. In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld waren, trapten PvdA en GroenLinks zaterdag in Den Bosch de campagne voor de provinciale verkiezingen af. Ook in de Europese campagne zullen PvdA en GroenLinks nauwer samenwerken.

Nieuws

menu