Crisis in Libanon te wijten aan falende sektarische politiek, Libanese politici geven geen prioriteit aan landsbelang en voeren hun land naar de afgrond

Libanon zit bijna een jaar zonder regering. Voor veel Libanese politici is het landsbelang de allerlaatste prioriteit. Dat verklaart ook waarom de internationale gemeenschap niet staat te springen om het land opnieuw uit de brand te helpen. De crisis in Libanon wordt vooral gezien als het gevolg van eigen Libanees falen.

Demonstranten verbranden afval en autobanden in Beiroet uit protest tegen de stroomonderbrekingen en de hoge kosten voor levensonderhoud.

Demonstranten verbranden afval en autobanden in Beiroet uit protest tegen de stroomonderbrekingen en de hoge kosten voor levensonderhoud. Foto: AFP

De Wereldbank waarschuwde onlangs dat de huidige economische crisis in Libanon de ergste in zijn soort is die de wereld sinds 1850 heeft gezien. Crises zijn in het kleine land van de ceder niet ongewoon. In het verleden zorgden westerse en Arabische bondgenoten van Libanon altijd voor een noodoplossing. Libanon dankte deze luxe positie aan het feit dat het werd gezien als het bewijs dat islam en christendom wel degelijk vreedzaam naast elkaar konden existeren.

Nieuws

Meest gelezen

menu