Scholz besefte al maanden geleden dat de stembusgang van zondag zou uitdraaien op een wedstrijd wie de beste imitatie van de betrouwbare, degelijke en populaire Angela Merkel weet neer te zetten

Dat fractievoorzitter Rolf Mützenich van de Duitse SPD poseert met de iconische Merkel-ruit, kan worden afgedaan als een flauw grapje, maar er schuilt toch een diepere waarheid onder.

Rolf Muetzenich (onderste rij, derde van links) poseert met het typische handgebaar waar bondskanselier Angela Merkel bekend om staat.

Rolf Muetzenich (onderste rij, derde van links) poseert met het typische handgebaar waar bondskanselier Angela Merkel bekend om staat. Foto: AFP

Op de familiefoto van woensdag met een deel van de nieuwe sociaaldemocratische fractie die zondag de verkiezingen won, staat kanselierskandidaat Olaf Scholz in het midden. Ook Scholz liet zich in de campagne fotograferen met de karakteristieke Merkel-ruit waarbij de vingertoppen tegen elkaar worden gehouden met de duimen omhoog en de vingers naar beneden.

Nieuws

menu