Het modeldenken in Nederland leidt tot groot onrecht, want modellen laten nooit de gehele werkelijkheid zien | Analyse

Als het maar lekker klinkt en de koopkrachtplaatjes het maar goed doen, dan kun je scoren in de politiek. Sociaaleconomische modellen regeren ons land, en ondertussen worden complete middengroepen gemangeld.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen praat op 11 november met gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire tijdens de Mars met de Moeders. De ouders aandacht vragen voor het toeslagenschandaal, waar nog geen oplossing voor gevonden is. Veel maatregelen in Nederland zijn gebaseerd op modellen en leiden in de praktijk tot schandalige situaties.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen praat op 11 november met gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire tijdens de Mars met de Moeders. De ouders aandacht vragen voor het toeslagenschandaal, waar nog geen oplossing voor gevonden is. Veel maatregelen in Nederland zijn gebaseerd op modellen en leiden in de praktijk tot schandalige situaties. Foto: Ramon van Flymen

Tijdens de coalitiebesprekingen van deze dagen komt ongetwijfeld het sociaaleconomisch beleid van het toekomstige kabinet aan de orde. De politieke partijen die samen de coalitie gaan vormen willen op dit terrein zoveel mogelijk punten van hun verkiezingsprogramma binnenhalen. Het resultaat daarvan - altijd een compromis - is te zien in de eerste miljoenennota die zal worden gepresenteerd.

Nieuws

menu