Nederland verzoent zich met de EU en gaat meer Europees kleur bekennen

Het vermoeden wordt sterker dat Nederland bezig is zich te verzoenen met de status van kleinere, maar liefst wel luidruchtige EU-deelstaat.

De nieuwsgierigheid wordt versterkt naar de teksten die Rutte en Kaag wellicht eind deze week verspreiden over de Europese politiek onder een nieuwe coalitie.

De nieuwsgierigheid wordt versterkt naar de teksten die Rutte en Kaag wellicht eind deze week verspreiden over de Europese politiek onder een nieuwe coalitie. Foto: ANP

Roelien Kamminga (43) woont in Groningen en is vandaag 133 dagen lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Ze studeerde internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit in deze stad en viel op als nieuwe woordvoerster Europese zaken op tijdens een debat op 17 juni over de jaarlijkse ‘Staat van de Unie’. Ze hanteert een duidelijk andere toonzetting dan we gewend waren vanuit de grootste regeringsfractie. Een citaat: ,,Als we de afgelopen periode één ding hebben gezien, dan is het wel het belang van effectief en snel kunnen opereren, zeker in tijden van crisis. Maar ook voor onze veiligheid, het klimaat, migratie, welvaart en gezondheid is de EU voor Nederland van groot belang.”

Nieuws

menu