Op zoek naar een derde weg voor de christelijke politiek

Doen de drie christelijke politieke partijen CDA, ChristenUnie en SGP nog iets met de erfenis van Kuyper, de grondlegger van christelijke politiek? En hoe kijken ze naar elkaar? Het Historisch Documentatiecentrum (HDC) van de Vrije Universiteit Amsterdam hield woensdagmiddag een debat tussen de directeuren van de wetenschappelijke bureaus van de drie partijen.

Op de achtergrond Wopke Hoekstra (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer.

Op de achtergrond Wopke Hoekstra (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Foto: ANP

Het herdenkingsjaar van de honderdste sterfdag van alleskunner Abraham Kuyper, dat strikt genomen valt in 2020, is voor het HDC aanleiding zijn politieke erfenis nog eens te bekijken. Zijn invloed op de politiek is niet te onderschatten, meent HDC-directeur Bart Wallet, die het debat inleidt. Maar doen de drie christelijk partijen die nu in het parlement zitten daar nog iets mee?

Nieuws

menu