PostNL biedt al zijn postbezorgers een vast contract aan

PostNL biedt alle postbezorgers een vast contract aan. Het gaat om zowel werknemers die al in dienst zijn van het postbedrijf, als werknemers die nieuw in dienst komen. Daarmee worden ruim duizend tijdelijke contracten omgezet in contracten voor onbepaalde tijd.

Een brievenbus wordt rond de kerstperiode geleegd door een postbezorger. December is de drukste maand voor postbezorgers. Per dag bezorgen circa 19.000 bezorgers van PostNL gemiddeld ruim 8 miljoen brieven. Dit aantal loopt rond de feestdagen op tot 12 miljoen per dag.

Een brievenbus wordt rond de kerstperiode geleegd door een postbezorger. December is de drukste maand voor postbezorgers. Per dag bezorgen circa 19.000 bezorgers van PostNL gemiddeld ruim 8 miljoen brieven. Dit aantal loopt rond de feestdagen op tot 12 miljoen per dag. Foto: ANP

Bob van Ierland, directeur post bij het bedrijf, zegt deze stap te zetten om medewerkers meer zekerheid te bieden. ,,Met het vooruitzicht van een vast contract hopen we ook nieuwe postbezorgers te kunnen enthousiasmeren om bij ons te komen werken. Dat is hard nodig in de huidige krappe arbeidsmarkt”, zegt hij in een toelichting.

Nieuws

menu