Prijsplafond voor energie gaat wellicht vanaf november in; als het kabinet tot een akkoord komt

De coalitiepartijen en het kabinet hopen maandag de laatste hand te leggen aan een noodpakket voor de stijgende energienota. Er wordt gewerkt aan een prijsplafond, maar de laatste details daarvan moeten nog ingevuld worden. Volgens bronnen gaat het om een „enorme ingreep”.

Fractievoorzitter Jan Paternotte (D66) kwam zondag aan op het ministerie van Financiën voor een overleg tussen een deel van het kabinet met de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie over de stijgende energieprijzen.

Fractievoorzitter Jan Paternotte (D66) kwam zondag aan op het ministerie van Financiën voor een overleg tussen een deel van het kabinet met de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie over de stijgende energieprijzen. Foto: ANP

Op het ministerie van Financiën spraken minister Sigrid Kaag (Financiën) en Marnix van Rij (Fiscaliteit) met de fractievoorzitters van VVD, D66, CDA en ChristenUnie over maatregelen tegen de hard stijgende energierekeningen. Energieminister Rob Jetten was daar niet bij, hij gaf zondagmiddag de Abel Herzberg-lezing in Amsterdam. Daar kondigde hij aan dat het kabinet energiebedrijven ook langdurige contracten wil laten aanbieden, waardoor klanten meer zekerheid krijgen over het maandbedrag dat ze betalen.

Nieuws

menu