Ook Nederland heeft te lang gepraat over het klimaat en te weinig gedaan, geeft Rutte toe op de klimaattop in Glasgow

Demissionair premier Mark Rutte heeft op de klimaattop in Glasgow vooral opgeroepen tot ,,actie en uitvoering” van alle klimaatplannen. Ook Nederland heeft ,,te lang gepraat over de plannen en te weinig gedaan”, erkende de demissionair premier.

Demissionair premier Mark Rutte tijdens zijn toespraak tijdens de COP26, de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in het Schotse Glasgow. 'We deden te weinig, maar we dichten het gat', zei hij.

Demissionair premier Mark Rutte tijdens zijn toespraak tijdens de COP26, de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in het Schotse Glasgow. 'We deden te weinig, maar we dichten het gat', zei hij. Foto: Remko de Waal

In zijn toespraak op de zogeheten COP26, de klimaattop in Glasgow, ging Rutte maandagavond in op de overstromingen in Limburg, België en Duitsland van afgelopen zomer. Die noemde hij ,,een triest voorbeeld dat de realiteit van vandaag illustreert”. Rutte vertelde hoe hij het hoge water in de Maas vanaf een dijk bekeek. ,,Een angstaanjagend gezicht.” De wereld moet volgens Rutte ,,actie, actie, actie” ondernemen om te voorkomen dat de opwarming uitkomt boven de 1,5 graad.

Nieuws

menu