Dit artikel is vandaag gratis

Schiphol raadt reizigers aan: kom maandag met de trein en niet met de auto

Foto: ANP

Luchthaven Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. „Vanwege een mogelijke protestactie door boeren kan het maandag 4 juli op de Nederlandse wegen drukker zijn dan normaal”, aldus de luchthaven.

Wat de precieze impact van de acties is, is niet duidelijk. „We hebben nauw contact met de Koninklijke Marechaussee en gemeente Haarlemmermeer over wat dit voor Schiphol betekent”, aldus de luchthaven in een verklaring op de eigen website.

„Vlieg je maandag 4 juli van of naar Schiphol? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Check de actuele vluchtinformatie of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij. We adviseren je om zo veel mogelijk met de trein naar Schiphol te reizen”, luidt het advies.

Ook luchtvaartmaatschappij KLM raadt af om met de auto naar Schiphol te komen maandag: „Wij raden u ten zeerste af om met de auto naar Schiphol te komen. Maak indien mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.

Volgens de maatschappij kunnen de protesten mogelijk ook de vluchtschema’s beïnvloeden. „Uw vlucht kan worden verstoord als u van, naar of via Schiphol reist”, aldus KLM.

Nieuws

menu